Cosmic Audrey

În loc de prefaţă

Mereu m-am gândit la deviaţiile de stereo ca la această faţadă a iubirii moderne. Instabilă, mereu cu un picior dincolo de prag, gata de plecare; subestimată, mereu cu expectativa neconsumată a unei râvnite apartenenţe. Plată, necutezătoare, nedisponibilă, sufocată de obligaţii şi mereu agilă în a-şi pretinde drepturile. În a-şi înăbuşi visele, în a se autoperima. Suma anilor tulburi, a dimineţilor goale stropite cu şampanie ieftină şi pungi sub ochi, a gurilor care se cos din orgolii şi a celor care se descarcă în avalanşe de temeri vagi şi nesiguranţă. Prin ele grăiesc memoria înecată de persistenţă, patimile împotriva propriului trup, pledoariile împotriva singurătăţii. Războaiele împotriva urii, dezmărginirii, necredinţei. Abandonul, delirul, epuizarea prin care ne tărâşte şi în care ne deşeartă dorul, încrederea care ne devine atât de străină, fericirea trăită în rate şi saturaţia pentru legături înnodate doar pe sfert. Mi-aduc aminte că am ales numele blogului total inconştient. Părea să nu aibă nicio importanţă atunci când am tastat prima dată, fără să ezit, deviaţii de stereo. Declicul s-a produs mult mai târziu, cu Life in Mono de pe soundtrack-ul de la Great Expectations, cu versurile atât de familiare care îmi confirmau ipotezele asupra singularităţii pe care atât de des le evocasem. Suntem doi, dar în esenţă ar trebui să fim doar unul. Şi tot ce ne schimbă, tot ce ne împrăştie, tot ce ne separă şi ne adună sunt perturbări controlabile sau nu.

Advertisements
 1. te-am blogroll-at :p

  hihi

 2. si ce skoti limba?! parca i-ai fi facut cine stie ce favoare..

 3. imi pare bine ca am gasit blogul tau … intr-un mod ciudat, sper ca esti aceeasi cosmic audrey de pe y!360. la care m-am gandit cand i-am intervievat pe placebo.

  toate cele bune,
  octavian

 4. i-ai intervievat pe placebo?!
  oh man. they wouldnt give that to me.
  felicitari, you must be envied..
  si da, sunt eu.

 5. lolita, love of my life, fire of my loins, 150 de centimetri in sosete.

  vad ca a aparut pe wordpress o lolita cosmica.

 6. imi pare bine ca am gasit blogul tau … intr-un mod ciudat, sper ca esti aceeasi cosmic audrey de pe y!360. la care m-am gandit cand i-am intervievat pe placebo.
  +1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: