Cosmic Audrey

RIP your heart out, dear

In photographers of all worlds on April 28, 2009 at 1:45 pm

“Creez cu telul de a stimula dorinte inconstiente, de a aduce la suprafata emotii intime, ghidate de o dinamica ce balanseaza intre realitate si fantezie”, spune fotografa new-yorkeza Alison Brady despre munca ei.

Fotografia ei suprarealista exploreaza acele zone ale constiintei pe care adesea ne ferim sa le expunem, sa le aducem la suprafata, de teama criticii celor din jur. Alienarea, dementa si singuratatea transanta, asa cum exista de fapt, si nu asa cum ne sunt prezentate in cultura contemporana, fac obiectul imaginilor pline de culoare ale artistei. Concentrandu-se pe expresivitatea anxietatii, a nevrozei si pierderii identitare intr-un ansamblu social care face integrarea tot mai dificila si ne modeleaza personalitatile adesea negativ, Brady transmite un adevar negresit.

b1

Folosindu-se de redarea conflictelor din subconstientul fiecaruia dintre noi in termeni vizuali, fotografa incearca sa creeze dihotomii intre senzualitate si decadenta, frumusete si auto-distrugere, acceptare si auto-ironie.

b2

“Aproape fiecare persoana s-a confruntat cu diverse traume, de mica sau mare intensitate, intr-un punct al vietii sale. Fie ca a fost vorba de un accident sau o ruptura in viata familiala sau sociala, aceste experiente inglobeaza si sunt permanente generatoare ale unor rani profunde”, explica ea. Brady isi relationeaza arta de teoria freudiana potrivit careia un eveniment traumatic tinde sa revina in viata noastra si sa ne urmareasca discret sau furtunos, daca nu a fost solutionat. Punand in cumpana problema pastrarii identitatii in viata sociala contemporana, arta lui Alison Brady incearca sa gaseasca, probabil, raspunsul la eterna intrebare “Ce inseamna, de fapt, normalitatea?”.

m

n

Intregul ei portofoliu poate fi studiat pe http://www.alisonbrady.com, iar o parte a lucrarilor sale pot fi admirate la galeria Massimo Audiello, daca aveti drum prin New York.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: