Cosmic Audrey

Boris,

In boris vian on January 24, 2009 at 2:32 pm

Am visat că mi-au scos inima cu totul şi au cusut la loc. Era o cusătură strâmbă şi urâtă şi, deşi nu mă puteam uita la ea, o simţeam acolo, înădită cu aţă, strânsă, neagră, plină de particulele mici ca nişte scame, de sânge închegat. M-au pus pe masa chirurgicală şi au tăiat. Auzeam cu ochiul stâng – operaţie pe cord deschis. O ţineau în mână, era de culoarea vinului mucegăit şi palpita energic. M-am uitat, nici urmă să fie ciuruită, cum mi-am imaginat-o adesea.

Al 12-lea vis în care conduc. De data asta, un Espero vişiniu din 1997; eu pe scaunul din dreapta iar maşina virează singură cu mâinile mele lipite de volan. Simt cusătura strâmtă deasupra sânului stâng, de data asta e curată şi văd doar firele ce ţin bucăţile de piele, de carne, laolaltă. Au pus-o într-un borcan cu sigiliu şi au luat liftul. Maşina merge, se ciocneşte de pietoni străvezii, iar mâinile mele dezlipite de trup conduc mai departe, pe mine, unicul pasager, pe scaunul fără centură de siguranţă.

Dragul meu, te citesc prea mult şi asta îmi dăunează somnului? Când m-am trezit era doisprezece, mi-am pus palmele pe piept, parca am vrut sa verific că e încă acolo. Dar nu e prima dată. Visele erau adesea reale, şi mă întrebam, în cursul zilei, dacă X fapt fusese lucru sau închipuire. Sau să fie manualul de publicitate cu exemple elocvente, restricţia halucinantă de 1000 de KCal şi fierberea latentă a faptului că încă nu am carnet? O dilemă cât capul meu de mare.

Advertisements
  1. Se recomanda cate o floare de nufar pe zi…

  2. Da, pana cand “lungs ache filled whith water”.

    Sau cum?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: