Cosmic Audrey

Pletosii e dubiosi…

In screamo, Tarfe on September 13, 2007 at 12:11 pm

56db.jpg

NOTA: Acest blog nu vizeaza o anume persoana, personalitate, un grup mai mult sau mai putin numeros de indivizi, precum nici vreo populatie statistica. Titlul se vrea a fi doar dezvoltarea unei fraze (e-adevarat ca inspirationala..:P) ce mi-a ajuns recent la urechi (da nu mai stu cu precizie de pe unde..) si nu trebuie in nici un caz luat drept un injuriu adus prototipului in discutie. Blogul de azi e doar un manifest impotriva tuturor celor care incearca cu nefericita neshansa sa copieze, plagieze, perturbe imaginea unui stil consacrat incercand sa para ceea ce nu sunt..

Asadar, pletosii. Unde ii gasim, unde-i nimerim? Pai, judecand dupa frecventa lor variabila (pt exprimarile astea-I datoare statistica..), cam pe toate drumurile, dar cu precadere in inima capitalei, acolo unde ei se aduna in aglomerari stagnante si negresit expectative, cu tenta ascendenta spre limita de suprapopulare. Si de ce spun drumurile? Pai, ca tot bucuresteanu, nu se poate sa nu-ti fi calcat bocancu prin Romana, Universitate, Cish, Herastrau sau alte peisaje cu character central/periferic de uzanta regulate, si sa nu ti se fi strecurat sub geana (cel putin) vreun prototip, odihnindu-si shalele de-a dreptu pe asfalt.. imaginea-I mirifica..unii o fac din comoditate, altii din izbitor-intransigente fitze, ori din zdruncinatoare terori existentiale (vezi categoria ‘cut my vein’..), cert e ca toata pleata citadina o sa aleaga vesnic si nebiruit sa-si lafaie tzoalele cu character colin’s, levi’s, ltb, kvl sau harley pe orice trotuare, pamanturi, cimenturi si drumuri ii vor iesi in cale, intotdeauna cu o multumire atroce..

                Tigara plasata strategic si in dulcele stil jmecher in coltu gurii careia i-a crapat buza dupa extrema sticla, pleata sexos lasata pe-un ochi (sau 2-dupa preferinte si potential artistic..), si , nu in ultimul rand, magnifica chitara sunt elementele ce intregesc portretul panoramicului dubios. Cufundat in transa ferocitatii existentiale care-l zguduie intens si intermittent, in praful de pe alee, si uneori, in jeg (asta cand pletosii mai e certati nu doar cu viata ci si cu apa si sapunu’, efectul final dorind a sublinia maretz durerea.. de fapt e o schema, mi-a citat-o mie un satanist autorizat in domeniu  – ‘ misery within the inside should fade to the outside..’ :$)

Cand se plicty, mai zdrangane un incaput de ‘stairway to heaven’ anemic, mai mesteca o guma antica, sau mai sectioneaza o artera.. Altfel, scrie poeme transpirand de patos, axate de regula pe motive si simboluri precum cavoul, cadavrul, lama, sticla, tigara, vena, rana sau cimitirul. Orice pletos – wannabe va sti sa abuzeze de acesti termini de specialitate in ascensiunea sa letala catre rangul de dubios. Statutu’ se castiga si se intretine naspa de greu (asta e preluata… don’t ask de unde k nu mai tin minte) si presupune un lant chinuitor si sufocant pentru muritoru anonim.. initierea debuteaza cu convertirea si pervertirea la stilul ce se cere imbratisat. Eh.,pai numa trecerea asta de la ritmurile dragalash-tembele de haus, trans, dans si altele din aceeasi categorie, care i-au leganat copilaria complexata, la acordurile (pt unii letale) de black/death/cradle/trash/heavy va fi o decisa proba eliminatorie…asa ca inaltarea la un astfel de ideal o doar o problema de maxima vointa.. si rezistenta in bransha 😛

Ne mai ramane noua, dubiosilor de rand, ceva e facut pt ei, geniile abrupte? Clar nu.. de fapt.. poate doar sa scoatem la rampa un “Cantec pentru sanatatea pletei”. :PP

Tags: cantec.pentru.sanatatea.pletei | Edit Tags

Sunday March 12, 2006 – 11:44am (PST) Edit | Delete | Permanent Link | 5 Comments

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: