Cosmic Audrey

Nimic

In Teatrumatisme on September 13, 2007 at 2:38 pm

 940b.jpg

Acum s-au uscat lacrimile; dar ce se intampla cand privind dincolo de ele mai vezi doar ruina? Ti-era frica de ziua asta, de finalul pe care avea sa-l aduca si pe care trebuia sa-l infrunti, darn u mai era nimeni alaturi ca sa franeze.

Ai vrut mai mult de fiecare data; pana nici nu te mai cunosteai; era ciudat; dar n-avea capat si nici n-ai fi crezut ca va avea; ai incercat sa-i salti capacul dar zvacnirile de dedesubt te-au alungat. Ai crezut ca ti-e frica? Era temporar. Au venit alte ganduri, au fugit fantomele, s-au izbit in oglinzi intunecate, s-au raspandit in tandari de fum.

Apoi ai cazut. Simteai in creier dezintegrarea persistentei memoriei ca un cui care suprima amintirea si durerea deopotriva. Vartejul mintii era un clocot, sip e masura ce ochii se zguduiau ca doua ape in intunerci vedeai; din invalamaseala de oameni franturi chipuri si cuvinte razbatea doar fericirea. N-ai gasit-o; neobosit calator, in ganduri si-n palme ti-ai desenat povestile, si pe chipuri ce le-ai adorat si-au lasat amagiri, si-n zile de care nu-ti mai amintesti caci te intrebi daca au existat. Sufletul se zbate fara final. Si doresti luciditatea; doresti din nou visele; te vezi copil si fugi; te ascunzi in imagini de atunci si le cerni pe cele de acum; si ca-n filmul acela simti cum uiti si nu vrei; de ce sa uiti toata viata, toata fericirea; si cum sa uiti?

Dar te ajunge acum finalul; ai cautat in toate colturile lumii ca sa pierzi cu fiecare incercare; n-ai vrut jumatati si rate; iar intregul a uitat sa se mai intoarca catre tine;

Si vaietul de dinauntru paruse sa taca; si ai ridicat atunci capacul; dinauntru au navalit zbierete si chemari fara cantec si stapanire; si glasuri si fantasme si naluci fara scapare; ti-a fost frica de fiecare-n parte; dar acum nu le mai poti infrunta; iti alearga in disperarea lor prin vene si prin fractale de memorii;

Ce se intampla cand ai deschis cutia Pandorei?

E goala si ai vrea sa te ascunzi inauntru, sa uiti sis a-ti recapeti sufletul pe care ti l-a inghitit.

 

Nu mai e nimic acolo.

 

Tags: | Edit Tags

Sunday July 23, 2006 – 03:56am (PDT) Edit | Delete | Permanent Link | 4 Comments

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: