Cosmic Audrey

Femeia, eterna poveste…

In Uncategorized on September 13, 2007 at 12:07 pm

 6b32.jpg

“De ce Femeia, desigur. În nici un caz pentru că măriei mele i-ar fi trăznit tasta să omagieze vreo gagică in fel şi chip, ci pentru unicul, inegalabilul fapt al zilei care se infăţişează ( 8Martie pentru necunoscători şi neprivilegiaţi).
Aşadar ziua asta divină e de vină. Putea fi o zi ca oricare alta, dacă n-ar fi purtat în titulatura-i măreaţă cuvântul fatidic..Femeia.
Cu abilitate si diabolic de exilirantă vigoare, 8 Martie se prefigurează triumfantă în a goli, anual şi lipsit de excepţie, buzunarele unei vaste naţii masculine. Prezumţia e sumbră dar dureros-zdruncinător de ancorată în realitate. Cadourile vin la ordinea zilei, aducând cu sine o serie de conflicte tragico-maladive intr-o gamă din ce in ce mai largă de conturi şi portmonee… Problema nu mai e doar impusă de calitate, ci şi de cantitate. Intervine dilema formei, dublată de cea a conţinutului. Florile. Florile? Ele nu pot lipsi din decor. Sunt, prin excelenţă, un MUST al evenimentului în discuţie, însă şi aici alegerea necesită sacrificiu neuronal şi psihomotor. Gusturile se discută iar cuvântul e spus de preţ.

 Şi dacă se întamplă să n-ai cu ce? Să te trezeşti senin în fatidic-implacabila dimineaţă primăvăratică fără o leţcaie? (aici m-aş opri la a spune NAŞPA MOMENT! Dar contextul e desigur mult mai vast…) Nu contează! Pe ea nu o va interesa. Pentru că, oricât de jalnică făptură, lipsită parţial sau total de graţia de odinioară, precum şi de cât de puţin galante maniere, ori ireversibil scufundată-ntr-o estetică-a urâtului, EA a întâmpinat dimineaţa letală cu un gând diametral distinct de al tău, şi, privind în calendar cu vaga stupoare a copilului care acum descoperă lumea (căci în ascuns planificase viclean teatrul matinal ce avea să-l joace pentru ca scopul vizat să capete contur) a constatat că e ziua EI, naţională şi autentic sclipitoare. Nu va ezita nici o clipă să-şi ceară drepturile. Orice comentariu va fi de prisos, dacă ei i s-a sculat că e Femeie , nimic nu va fi prea mult. Nici măcar abilul scop nu va scuza mijloacele. Aşa că, orice moft, fiţă, orice afurisită doleanţă capătă consecvenţa unui drept de lege.
Şi totuşi, de ce-ar merita Femeia atâta tevatură?
E impulsivă şi cu toane, firavă dar de multe ori agresivă, sensibilă şi naivă dar puternică, inteligentă şi cretivă, ambiţioasă, maniacă, încrezătoare, admirată, copilăroasă, pasională sau visătoare, teribilă, groaznic de frumoasă şi frumos de îngrozitoare, strălucitoare. Alteori e doar infidelă sau depravată – deşi, chiar şi termenul din urmă s-a dovedit a fi larg în accepţiune şi subiectivism, oferind pe de-a largul exemple elocvente în domeniu, cu character susţinător-creativ-lucrativ… am inchis paranteza. Nu e niciodată ideală, însă veşnic şi înalţator idealizată. În cele din urmă, complexitatea biruie.
Am avut şi eu şansa preafericită de a intercala, mai deunăzi, un asemenea specimen, care, in mirifica-i legănată plimbare mi-a cuprins frivol privirea. Era doar EA. Venea graţios de agale şi parcă din neant, ochii undeva prin zarea interioară, gatul drept, părul…nu mi-l amintesc, eu fixam privirea. Ce mai, imi venea s-o pup. Dar eventualitatea realizării unui asemenea act şi-a arătat rapid efemeritatea.
Encounter vizual de doua secunde – mai mult n-a fost să fie. Secunda trei mi-a dezvaluit şi statusul ei… Unavailable.”

 

Tags: | Edit Tags

Tuesday March 7, 2006 – 10:41pm (PST) Edit | Delete | Permanent Link | 5 Comments

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: