Cosmic Audrey

Făt-Frumos vs. Fătălăul

In fat.frumos.versus.fatalaul, Tarfe on September 13, 2007 at 12:30 pm

7dfb.jpg

Cine l-a mai inventat si p-asta?…Mr Brightside, Eroul Anonim, Mr Big, prototipul individului extraordinar in viata, cel mai tare din parcare – oricum ati vrea sa-i spuneti, el s-a mentinut ani la randul pe pozitie. Arhaicul Făt-Frumos, scapat dintr-un basm eminescian, claraind o martzoaga balana cun tenta de inorog/unicorn/multicorn..venit sa salveze populatia feminina de ansamblu. E frumos, sexos, banos, simtit, elevat, inteligent, capabil, amuzant, artistic si in eventualitate politehnist – ce mai, visul (ne)declarat al oricarei muritoare ce se respecta.

Si cu toate aceste sclipitor de roz prognoze, prototipul bunastarii sociale, afectiv-spirituale si hormonale feminine a alunecat in ultima instanta, intr-un con de implacabila umbra, ca sa nu zic ca-i de-a dreptu in cadere libera, sau c’a disparut subit si amarnic.

El a fost inoculat de un alt etalon, ce-si croieste drum de ceva timp incoace, cu dibacie si harnicie pe o piata pe care, dupa cum bine spunea, nu demult, o prietena, „cererea elastica se confrunta q o oferta dureros de inelastica” : Fătălăul.

Fătălăul oameni buni, aceasta hypermediatizata entitate, insolvabil problematica in individualitatea-i distinsa, s-a catarat asemeni unui parazit pe coloana sociala, impunandu-se cu tarie in toate activitatile menite a-l propulsa in randul lumii…Calitatile-i numeroase au fost preacinstite chiar si de parintele esteticii uratului, Arghezi (poemul „Fătălăul”), care, de pe vremea-i ii preconiza instaurarea…

Fătălăul e , in mod incontestabil, fresca masculinitatii contemporane. Subjugat de dominatia fustei matriarhale, el s-a multumit sa-si cladeasca imaginea de sex-simbol din limitat – latentele resurse deisponibile. Fătălăul se imbraca numai de la kvl si colin’s, tinand sa mentioneze noile achizitii la fiecare intalnire cu grupu’ (eckk..shleahta..) de fani, se delecteaza pe ritmuri moderate de haus si rap, uneori un digerabil rock sintetic in substanta si forma de prezentare, merge in cluburi suprasaturate de fitze, fumeaza tigari ushurele stil mall lights si kent 4.

Uneori se duce(a) la sala. Evident, din necesitatea de a reduce substantial straturile (eckk..faliile) adipoase si celulita aferente conturului feminin ce-l imbraca. (Fătălăul de tip nou a renuntat insa la acest meschin obicei.) Alteori, se duce la scoala, care are statutul minimal de hobby, sau conduce (asta dupa ce-a precizat ca a luat carnetu dupa 3-4 ratate neshanse….nevoia de a da cu bata-n balta e definitorie…anywhere:P) Din arsenalul de fătălău …eckk superstar notoriu, mai fac parte obligatoriile prezente pe mess, hi5 (devenit intre timp sediu matrimonial de anvergura – o sa scru si despre asta!) si y360, unde sta toata ziua, navigand dupa gagici cu potential.

Si pentru ca masculinitatea sa-i fie si mai atroce, recurge uneori la bere, tigari si divorturi prelungite cu apa si sapunu (nerenuntand totushi la parfum – care tre sa fie de firma, ca deh, unu slab n-ar fi acoperit mirosu..).

Cu cuceririle (culese, desigur, dp Hi5 &co) e minimal in actiuni si obligatiuni. Efectueaza tururi de fotza pe Magheru, Victoriei si pe principalele artere (alei) din Cish, (caci lumea lui la asta se rezuma), neuitand sa le aminteasca vesnic si fara diplomatie fraza criminala : „ Da si TU bani!” . De regula, termenul de rezistenta la stres e de la 69 de zile in jos. (iata si raspunsul – pt cunoscatori)

Dincolo de toate astea , troneaza insa amenintatoare dilema letala : fecioria! Cand vrea sa-si amscheze disperarea, Fătălăul se lauda cu bogatele si intens-inexistentele sale escapade hormonale, ezitand vesnic in a le detalia spatio- temporal…Eh, nu s-a gasit inca omu sa le-o zica pe bune :”ce fecior esti …!” :PP..poate se gandesc aia de la sprite sa scoata un spot :))

Deci, ce ne mai ramane de facut noua..? Ne raman in jur de 3 optiuni, si astea anemice…sedentarismul, lesbianismul si atentarea la domeniul privat. S-avetzi bafta!

Tags: fat.frumos.versus.fatalaul | Edit Tags

Saturday March 25, 2006 – 01:40pm (PST) Edit | Delete | Permanent Link | 9 Comments

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: