Cosmic Audrey

Fantoma din oglinda

In Insomnia, Love.and.the.city, Teatrumatisme on September 13, 2007 at 12:31 pm

13e3.jpg

In oglinda mea traia , pana nu demult, o fantoma. un om cu chipul de var si bratele de fum, cu buze de trist si matasos casmir si fruntea de-alabastru. ma privea de dincolo de sticla cetoasa, in fiecare dimineata de martie, fara sa scoata vreodata un cuvant, fara sa -si schimbe expresia neclintita si rece care-i stapanea figura, fara sa zambeasca sau sa planga. o papusa de circ care-si pierduse masca.
Era acolo si atat. Nu-l gaseam niciodata la intoarcere. isi risipea nefiinta intre sticlaria difuza pentru a renaste pana in urmatoarea dimineata.
Uneori intindea unul din bratele sale stravezii catre mine, si trecand prin l;uciul de cristal, se trasnforma in fum. imi aducea mereu aminte, fara cuvinte, si parca ma mustra.
Alta data a-ntarziat s-apara. iar cand a venit, parea un altul. chipul de var se colorase, bratele prindeau contur si consistenta, fruntea se desclestase, lasand loc pe buze primului suras. iar ochii cei fara de speranta ma priveau pentru prima oara. mi-a spus doar atat :”ai sa uiti.”

Acum nu mai e nimeni acolo. fantoma din oglinda s-a spulberat incetul cu incetul, de parca n-ar fi existat niciodata. privesc in geamul cu doua chipuri dar nu mai vad decat un zambet.
al meu.

Tags: | Edit Tags

Sunday March 26, 2006 – 11:02pm (PST) Edit | Delete | Permanent Link | 2 Comments

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: