Cosmic Audrey

Covrigul (sau “instantanee din viata ase-ului”/part one)

In (tr)ase, Tarfe on September 13, 2007 at 12:12 pm

Covrigul Gavrila e pe drept cuvant o personalitate de neam a vastului taram al ase-ului..altfel in mod clar n-ar fi meritat atatea ore de studio individual si colectiv, soldate cu nervi abundenti, somnolente pasive/uneori active, dureri de cap si adesea de foame, sfarsind prin a ajunge , in cele din urma, topic-ul unui amarat de blog.. Eh, pai cand intra Gavrila-n sala, nu numai ca tre sa te fi instalat deja prin vreun coltz adecvat, eventual primu rand pe mijloc, asta ca sa-i poti audia debitele bilaterale si slab centrate care, din pacate nu razbat pana in strafundurile nebuloase ala amfiteatrelor ase-iste. Covrigul Gavrila nu se joaca cu timpul sau. Ba, in 90% din cazuri (k in celelate 10 ramase l-a rugat pe mircea aka shefu de trib de la 104 – aspirant la pozitia de sef de serie/promotie..etc sa-i traga un anunt cu 5 minute inainte sa se finalizeze cursu..), febril in demonstratii si scheme pierdute’n cuprinzatoare paranteze ce devin de-a lungul celor 80 de minute reale acolade, individu’ mai uita sa-si opreasca monologica chemare..

            Intre obiective ecologic (dar nu si economic) profitabile precum afacerile cu mandarine, tzelina, zarzavat ( titus stie..:P), stupi, morcovi (la ordinea zilei – la un moment dat ne-am gandit cu maxima seriozitate la eventualitatea pozitiei de top a lui nea Gavrila pe piatza morcovilor), pampersi si brotacei suavi ce noptile oracaie suprimati de saracia familionului, pantofi si active transfigurate in mertzane prin I’le Barnabas, unde conform unei replica de mai deunazi, inca se mai pratica negotzu…eecckk trocul cu utilitati de tipu ‘na mertzanu ia jeepanu’:P, latratoare dicursuri cu caracter jovial – alert, alteori funebru sau maladiv, legate de somaj, inflatie, impozite sau profit, apar subit marile gauri negre ale macroeconomiei gavrilesti, cu picaje inspre sclavagism, draconism, subversivism si altele cu terminatii similare….

            La inceputul cursului maistrul mormaie. Mormaie adanc si lin, nedisturbat decat de vreun cascat, ranjet sau anonim guitz provenit din ultimele randuri (mereu aflate intr-o sforaitoare defensiva). Nu e insa nevoie decat de ceva mai mult din toate cele precedente pentru ca ritmul si tonul dictatorial sa scoata antenele. Parantezele revin, cu frecvente crescand nevrotice pentru ascultatoru’ cumintel –fidel din primu rand care a surzit demult.. vocea bate acu pana-n adancimi (de fapt inaltimi), capatand rezonante baritonesc dureroase pt auditoriu, iar Gavrila e un munte! El domina piata muncii, jongleaza cu activele si salariile poporului, instaureaza imperiul taxist de la ASE, punand, in umbra, la cale primul razboi economic, impotriva sarmanilor bugetari veniti in camine de prin lume adunati. Dominatia gavrilesca e intrerupta, asa cum se preconiza, de remarca lu mircea “dom’ profesor mai sunt 2 minute”.. eh, ce conteaza acu daca mai sunt 2 sau 10, el tot o sa stea inca 15.. lumea-i a lui; a capitulat-o de cand invatamantul de stat costa…😐

Tags: covrigul, zarzavat, (tr)ase | Edit Tags

Tuesday March 14, 2006 – 03:14am (PST) Edit | Delete | Permanent Link | 16 Comments

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: